Mighty Sphinx

Introduksjon

Mighty Sphinx er en spilleautomat laget av NeoGames, som ble utgitt i 2013. I dette spillet har NeoGames hentet inspirasjon fra det gamle Egypt, fra faraoenes tid, og all mystikken og rikdommen som tankene vandrer til med en gang du ser Sfinksen. Spilleautomaten har fem hjul og hele 50 gevinstlinjer. Du velger hvor mange gevinstlinjer du vil spille med, helt ned til én gevinstlinje, og selvsagt hvor mye du vil satse per linje. Spillet gir deg god oversikt over hvilken linje som velges vekk dersom du ønsker å gjøre det, og hvilke linjer du vinner på når gevinstene kommer rullende inn.

Temaet er spennende, med mange symboler typisk for det gamle Egypt, og gir inntrykk av at NeoGames virkelig har gått inn for å perfeksjonere temaet. Symboler som Ras øye, gylne slanger med edelsteiner og Anubis’ symbol er å finne her – alle typiske for oldtidens Egypt, og i tillegg er det både wild- og scatter-symboler i spillet. Disse gir deg både vinnende kombinasjoner og bonusspill i spillet, og hever både spenningen og underholdningen flere hakk. Ikke nok med det, når symbolene dukker opp på en vinnende gevinstlinje blir de levende, både med bevegelser og lyd, noe som gjør det enda litt morsommere å vinne!

Gevinstlinjer og innskudd

Mighty Sphinx har fem hjul og hele 50 gevinstlinjer, som du kan velge og vrake blant. Under hjulene finner du kontrollpanelet, hvor du kan velge hvor mange linjer du vil spille på, og hvor høy innsatsen skal være per linje. Fra 50 linjer kan du ta vekk fem og fem linjer om gangen, med klare bilder som viser hvilke som fremdeles er aktive helt ned til det bare er fem igjen, da kan du velge vekk én og én. Myntverdien kan justeres fra 0,01 til 5, og du kan spille på alt fra 1–50 gevinstlinjer. I praksis kan du spille for alt fra 0,01–250 mynter per spinn.

Tema og design

Temaet i Mighty Sphinx er som navnet sier, det gamle Egypt. Her finner du symboler fra Egypt, som blant annet Ras øye, Kleopatra, faraoer, og andre symboler som får tankene til å vandre til oldtidens Egypt. På hver side av spilleautomaten er det søyler med hieroglyfer på, og på høyre side er det en flott kobraslange. Musikken får også tankene til å vandre, og sammen med lydeffekter, som høres ut som dyr og insekter du finner i Egypt, holdes spenningen oppe og gjør spillopplevelsen bedre. Grafikken er levende – for eksempel flakser billene med vingene når du vinner på dem, noe som hever underholdningen.

Bonusfunksjoner

Mighty Sphinx har flere bonusfunksjoner som utløses i spillet når bonus- eller scatter-symbolet dukker opp på en aktiv gevinstlinje. Får du tre eller flere av scatter-symbolet på en aktiv gevinstlinje, gir dette deg ti gratisspinn. I disse spinnene kan du få mangedoblet alle eventuelle gevinster. Bonussymbolet kan dukke opp på hjul to, tre og fire, og hvis du får tre på samme linje, utløser dette et bonusspill. Her kan spilleren klatre oppover pyramiden og vinne store gevinster. Får du tre av bonus-symbolet på to linjer utløses dobbelbonus-spillet, som gir enda høyere gevinster. Selv hvis du taper i bonusspillene får du en ekstra gevinst.

Fordeler

Mighty Sphinx har mange fordeler, som for eksempel at temaet er godt gjennomført og underholdende. At spillet ikke bare har ett, men to bonusspill, øker også spenningen betraktelig og gjør at spilleren fortsetter å spille. I tillegg har spillet et wild-symbol som gjør det enklere å vinne på gevinstlinjene. Automaten lærer også spilleren hvordan spillet fungerer under spillets gang, ved å synliggjøre de vinnende gevinstlinjene etter hver runde, og hvordan du vant. Spillet er også mulig å spille gratis på mange nettcasinoer, slik at du kan bli kjent med spillet før du spiller for egne penger. Tilbakebetalingsprosenten er 93,02 %.

Ulemper

Spillet kan spilles i en demoversjon slik at du kan spille gratis, men demoversjonen lar deg ikke få prøve bonusspillene. Dermed får du ikke prøvd automaten skikkelig uten å satse penger. Reglene for bonusspillene er ikke veldig enkle å forstå, og må antagelig spilles et par ganger før du får et godt grep om dem. Mighty Sphinx er heller ikke tilgjengelig på mobile enheter, noe som er litt synd. Reglene for gratisspinnene er heller ikke helt enkle å tolke slik spillet forklarer dem, og krever nok også litt erfaring. Selv om musikken og lydeffektene er artige, er de også høye, så du kan få bruk for volumknappen.

Oppsummering

Mighty Sphinx er en artig og spennende spilleautomat med tema fra oldtidens Egypt. Spillet har levende og god grafikk, noe som gir spillet den lille ekstra underholdningen som holder deg engasjert. Mighty Sphinx har ikke bare muligheter for å vinne gratisspinn, spillet har også to bonusspill som du kan vinne store gevinster på, men disse kan du ikke spille hvis du spiller gratis eller bruker gratisspinn. Automaten er som en drøm for spillere som liker Egypt og mystikken fra faraoenes dager, men på grunn av de litt kompliserte reglene for bonusspillene og gratisspinnene, er nok spillet helst laget for den litt mer erfarne spilleren.